Ακρογιάλι

Η Νάξος

Στο κέντρο του Αιγαίου βρίσκετε η Νάξος, το μεγαλύτερο και πιο εύφορο νησί των Κυκλάδων. Ψηλά βουνά, εύφορες κοιλάδες, πηγές, ποτάμια, σπήλαια και απέραντες αμμουδιές στολισμένες με κέδρους, όλα σε αρμονία μεταξύ τους δημιουργούν την μορφολογία του νησιού.

Η Νάξος είναι από τα λίγα νησιά που κατοικούνται συνεχώς από το τέλος του 4ο π.Χ. αιώνα μέχρι και σήμερα. Ο επισκέπτης μπορεί να δει να ξετυλίγεται μπρος στα μάτια του μια πλούσια ιστορία, μιας και όλες οι εποχές άφησαν πίσω τους μνημεία μοναδικά, διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Το νησί διαθέτει Κέντρο Υγείας, τράπεζες και πολύ καλή αγορά. Θα βρείτε ακόμη πολλά εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ. Σε αντίθεση με τα περισσότερα νησιά των Κυκλάδων η Νάξος διατηρεί μια όμορφη νυχτερινή ζωή και τον χειμώνα.

Στα νοτιοδυτικά συναντάμε υπέροχες παραλίες την μία μετά την άλλη, με λευκόχρυση άμμο και καταγάλανα νερά. Αν και τα τελευταία χρόνια έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στην περιοχή, διατηρείται ακόμη η αρχική ομορφιά του τοπίου.

Για να γνωρίσει όμως κάποιος πραγματικά το νησί, πρέπει να ταξιδέψει στο εσωτερικό του. Να δει τα ορεινά χωριά του, να περπατήσει στα μονοπάτια που το διασχίζουν απ’ άκρη σ’ άκρη, να ακούσει το βιολί και το λαούτο σε νησιώτικο πανηγύρι, να μεθύσει με την ενέργεια του νησιού. Κυρίες και κύριοι καλώς ήρθατε στη Νάξο!

Αν θέλετε να γνωρίσετε καλύτερα το νησί επισκεφθείτε τον πλήρη ταξιδιωτικό του νησιού στην ιστοσελίδα https://www.mynaxos.gr